Van Bijsteren Stukadoorsbedrijf 
Buys Ballotstraat 17/19
3841GJ Harderwijk

TEL: 0341 418 298

Van Bijsteren

Stukadoors bedrijf - Harderwijk

Spuitpleister

Spuitpleister wordt gebruikt voor het afwerken van het plafond en/of wanden met een egale en strakke structuur. Het kan in een fijne tot grove korrel worden aangebracht zonder kleurverschil, maar kan eventueel ook op kleur worden aangebracht. Spuitpleister is gelijk klaar en hoeft niet gesaust te worden. 

Reparatie stucwerk

Gestukadoorde wanden geeft een fraai effect, maar er is één probleem: Als gevolg van trillingen of lichte verzakkingen in de bodem, kan een muur gaat "werken", waardoor er scheuren in  het stucwerk kunnen ontstaan. Ook kunnen gemakkelijk krassen, vlekken en gaten ontstaan doordat kinderen er bijvoorbeeld tijdens het spelen tegenaan lopen of stoten.

Dergelijke beschadigingen zijn natuurlijk niet mooi. Als u stucwerk op wanden en/ of plafond heeft dat verouderd of  beschadigd is dan kunnen wij dat voor u repareren. Gaten en scheuren kunnen zo netjes als mogelijk worden bijgewerkt. Vlekken kunnen worden verwijderd.

Behangklaar maken

De perfecte ondergrond voor behang is droog, vlak en licht zuigend. De wand moet het behang kunnen dragen. Zowat elke wand heeft een voorbehandeling nodig voordat er behangen kan worden. Met behangklaar maken worden de wanden gestukt op dezelfde wijze als bij gladpleisterwerk, alleen zullen niet alle oneffenheden worden weggewerkt. Als de wanden behangklaar zijn afgewerkt dan kunnen zij worden afgewerkt met behang of een sierpleister. Dit wordt vaak gedaan om kosten te besparen.

Gladpleisterwerk

Gladde wanden zijn tegenwoordig helemaal “in”, zowel voor nieuwbouw als voor  oudere woningen.  Zonodig strijken wij de wanden voor met de daarvoor bestemde voorstrijk en brengen gaas aan op de plekken waar dit nodig is. Hierna brengen wij een basislaag gips op de wanden aan en werken deze af met een spekgladde toplaag. Het  geeft een strakke en modieuze uitstraling van uw woning. 

De afwerking kan op verschillende ondergronden worden toegepast, te weten:

 • Betonnen ondergrond
 • Gipsblokken
 • Gipsplaten/Stucplaten
 • Fermacell platen
 • Stenen ondergrond

Alle (behalve houten) wanden binnenshuis zijn geschikt om de pleister op aan te brengen, inclusief keukens en badkamers in woningen. Denkt u bijvoorbeeld aan de wand achter de kookplaat die u daarna kunt sausen met een water en/of vuil afstotende saus. Of een glad gepleisterde wand met een mooie muurtekst of muursticker.

Als de wand klaar is het wel het mooiste om het stucwerk door een vakschilder te laten sausen. Zo bent u verzekerd van het beste eindresultaat. 

 

Sierpleister-Spachtelputz/Granol

Spachtelputz is een kunststofgebonden pleister voor muren en wanden. Voordat de spachtelputz wordt aangebracht worden de muren voorgestreken. Het voorstrijkmiddel dringt diep in de poriën van de ondergrond en zorgt voor een sterke hechting tussen wand en sierpleister. De ondergrond dient nagenoeg egaal te zijn, goed droog en schoon, dus vrij van vetresten, stof, behangdeeltjes etc. 

Spachtelputz is verkrijgbaar in een aantal korrelgroottes, maar de meest gangbare zijn toch wel de 1,2 mm. en de 1,5 mm.  Wij werken het liefst met de buitenkwaliteit sierpleister, omdat deze harder en kleurvaster is dan de binnenkwaliteit sierpleister

Spachtelputz kan worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Via de RAL kleurenwaaier kunt u de door u gewenste kleur uitzoeken. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). Sierpleisters zijn door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen niet gelijk een verfbeurt noodzakelijk maken. 

Tevens is Spachtelputz overschilderbaar en eenvoudig schoon te maken met alle soorten schoonmaak/ reinigingsmiddelen. Dit maakt Spachteplutz erg gebruiksvriendelijk. 

Granol is een andere soort sierpleister die bekend staat om de grove structuur. Er ontstaan groeven en putjes in het oppervlak, wat zorgt voor een unieke en sierlijke afwerking voor uw wanden. Granol was vooral in de jaren ‘70 en ‘80 ongekend populair en veel woningeigenaren kozen voor deze sierpleister om hun wanden mee af te werken. In nieuwe woningen zien we het minder vaak terug, maar granol is weer een opmars aan het maken. Granol is ook in nieuwe woningen namelijk een mooie afwerking die veel voordelen biedt, waaronder:

 • Talloze kleuren en patronen zijn mogelijk
 • Granol is door en door gekleurd
 • Eenvoudig overschilderbaar
 • Sterk en niet makkelijk te beschadigen
 • Granol is al jarenlang een bekend product, waardoor wij veel kennis en ervaring hebben met dit stucwerk
 • Precies af te stemmen op uw smaak, door de sierpleister aan te brengen in een bepaald patroon

Bezoek onze showroom of vraag een offerte aan! 

Is uw interesse gewekt? Bel of mail ons voor meer informatie, een offerte en/of een afspraak. Wij komen dan persoonlijk bij u langs, bekijken gezamenlijk de mogelijkheden en maken voor u vrijblijvend een passende offerte. Volledigheidshalve wijzen wij u er op dat we bij voorkeur binnen een straal van 50 km van Harderwijk werkzaam zijn. 
0341-418298    
 Gert van Bijsteren: 06-55564346    
 Marcel van Bijsteren: 06-33854425    
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.