Van Bijsteren Stukadoorsbedrijf 
Buys Ballotstraat 17/19
3841GJ Harderwijk

TEL: 0341 418 298

Van Bijsteren

Stukadoors bedrijf - Harderwijk

  • Home
  • Plafondafwerking

Spuitpleister

Spuitpleister wordt gebruikt voor het afwerken van het plafond en/of wanden met een egale en strakke structuur. Het kan in een fijne tot grove korrel worden aangebracht zonder kleurverschil, maar kan eventueel ook op kleur worden aangebracht. Spuitpleister is gelijk klaar en hoeft niet gesaust te worden. 

Lijsten en plinten

Een lijst is een goede manier om een plafond te verfraaien.  Denk bijvoorbeeld aan een oud huis die weer in de oude staat wordt teruggebracht of juist een nieuwbouwwoning die u net dat beetje meer wilt geven.  Plafondlijsten en kooflijsten zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen met verschillende oppervlakte structuren en bewerkingen. Voor iedereen is er dus wel een type plafondlijst die bij zijn of haar interieur of stijl past. Ondanks dat tegenwoordig interieurs vaak veranderen blijven de lijstornamenten een tijdloos product dat altijd te combineren valt met een nieuw interieur of aankleding van de ruimte. 

Een glad plafond kan eventueel ook nog verfraaid worden met een platte plint Als u kiest voor een platte plint kunnen wij dit in eigen beheer voor u realiseren. Bij een mooi glad gepleisterd plafond geven plinten een nog strakker resultaat. Het geeft een stijlvol en verzorgd uiterlijk aan u huis, zonder dat het stucwerk te nadrukkelijk in het oog springt.  Deze plinten worden met de hand gestuct aangebracht op het plafond.

Schuurplafond

Schuurwerk is een traditionele decoratieve afwerking voor bijvoorbeeld een woonkamer- en/of badkamerplafond. Doordat je een schuurwerkplafond niet hoeft af te werken met een saus, behoud het zijn vochtregulerende werking en is dus ideaal voor badkamers. Ook hier geldt dat het plafond zo nodig wordt voorgestreken. Daarna brengen we een laag schuurband op en werken deze af met een wildverband wolkeneffect dit kan in overleg met de klant op een fijne of grove structuur. 

Schuurwerk heeft een zanderig oppervlak en een draaiende schaduwwerking, welke het beste te zien zijn in het licht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk en schuurwerk is toe te passen in bijna elk interieur. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden. Hierdoor is het prijstechnisch ook zeer aantrekkelijk. 

Een nadeel van schuurwerk is dat het niet stootvast is en dat je reparaties zal blijven zien. Voor plafonds is het een ideale afwerking, maar voor wanden is het derhalve minder geschikt.

 

Glad plafond

Een glad plafond is tegenwoordig helemaal “in”, zowel voor nieuwbouw als voor  oudere woningen.  Zonodig strijken wij het plafond voor met de daarvoor bestemde voorstrijk en brengen gaas aan op de plekken waar dit nodig is. Hierna brengen wij een basislaag gips op het plafond aan en werken deze af met een spekgladde toplaag. Het  geeft een strakke en modieuze uitstraling van uw woning. 

De afwerking kan op verschillende ondergronden worden toegepast, te weten:

  • Betonnen ondergrond
  • Gipsblokken
  • Gipsplaten/Stucplaten
  • Fermacell platen
  • Stenen ondergrond

Alle (behalve houten) plafonds binnenshuis zijn geschikt om de pleister op aan te brengen, inclusief keukens en badkamers in woningen. Denk bijvoorbeeld ook aan een nieuwbouwwoning die wordt opgeleverd met naden in het plafond. Door middel van gladpleisterwerk krijgt u een naadloos strak plafond. En wat denkt u van een mooie gestucte koof in de keuken die perfect aansluit op een glad plafond. 

Als het plafond klaar is is het wel het mooiste om het stucwerk door een vakschilder te laten sausen. Zo bent u verzekerd van het beste eindresultaat.

 

Bezoek onze showroom of vraag een offerte aan! 

Is uw interesse gewekt? Bel of mail ons voor meer informatie, een offerte en/of een afspraak. Wij komen dan persoonlijk bij u langs, bekijken gezamenlijk de mogelijkheden en maken voor u vrijblijvend een passende offerte. Volledigheidshalve wijzen wij u er op dat we bij voorkeur binnen een straal van 50 km van Harderwijk werkzaam zijn. 
0341-418298    
 Gert van Bijsteren: 06-55564346    
 Marcel van Bijsteren: 06-33854425    
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.